امروزه یکی از عمل های زیبایی که زنان خیلی به سمت آن گرایش پیدا کرده اند ، جراحی بزرگ کردن سینه ها با پروتز است. منتور نوعی مارک پروتز سینه است که در جراحی افزایش سایز سینه ها مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع با انجام جراحی پروتز یا لیفت سینه اندام بانوان بسیار زیباتر شده و در نهایت سبب بالا رفتن اعتماد به نفس آن ها خواهد شد. در این مقاله دکتر مرجان کفائی ، بهترین متخصص در این زمینه در تهران ، توضیحات جامعی درباره این جراحی مطرح نموده اند که توصیه می کنم مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
پروتز سینه چیست؟
پروتز سینه به معنای استفاده از ظاهری مصنوعی برای شبیه سازی سینه های طبیعی است. این عمل در اکثر موارد برای زنانی است که به دلایلی مانند سرطان سینه، جراحی سینه که فرد متقاضی را مجاب به انجام پروتز سینه کرده اند و فرد تمایل به داشتن سینه های خوش فرم و نمایان را در سر می پروراند . پروتز سینه ها می توانند از سیلیکون باشند با مراجعه به جراح پلاستیک می توان زیبایی را به بدن خود بازگرداند و فرم پستان های خود را خوش فرم و رو به بالا تغییر داد. پروتز های منتور انواع مختلفی دارند که در ادامه به این دو مدل اشاره خواهیم کرد :
- پروتز ژلی ( سیلیکونی )
- و پروتز آب نمکی ( سالین ) ( لازم به ذکر است امروزه دیگر از پروتز های آب نمکی استفاده نمی شود. )
به طور کلی این جراحی یکی از کم خطر ترین عمل های زیبایی بدن در خانم ها به حساب می آید. در برخی موارد ممکن است افراد بنا به دلایل خاصی همچون سرطان سینه قسمتی یا همه بافت سینه خود را تخلیه کرده و از دست بدهند. همچنین ممکن است بانوان به صورت مادرزادی از سینه های کوچکی برخوردار باشند. در این شرایط انجام جراحی پروتز سینه در تهران بهترین گزینه می باشد.
پروتز سینه برای چه افرادی مناسب نیست؟
پروتز سینه به طور کلی برای بسیاری از افرادی که نیاز به بازسازی سینه ها یا افزایش حجم سینه ها دارند مناسب است. اما در برخی موارد خاص، ممکن است پروتز سینه مناسب نباشد. به عنوان مثال:
- آن دسته از افراد که به بیماری های خاص مبتلا هستند.
- افرادی که دچار عفونت های پوستی مزمن هستند
- کسانی که به طور مکرر به بیماری های عفونی مبتلا می شوند.
- افرادی که دچار مشکلات روانی سنگینی مانند اضطراب یا افسردگی هستند که پروسه جراحی را تحت تأثیر قرار می دهد
- افرادی که به تازگی تجربه رادیوتراپی یا شیمی درمانی در ناحیه سینه داشته اند
کاندیدای مناسب برای جراحی پروتز سینه
- بانوانی که به صورت مادرزادی از سینه های کوچکی برخوردار هستند. البته رشد سینه ها تا 18 سالگی ادامه دارد و پس از این سن مشخص می شود که سینه ها کوچک هستند.
- خانم هایی که دوران بارداری یا شیردهی را پشت سر گذاشته اند و به همین خاطر حالت سینه هایشان افتاده شده و فرم طبیعی خود را از دست داده اند.
- بانوانی که بر اثر کاهش وزن شدید ، بافت چربی سینه های خود را از دست داده اند و سینه شان کوچک و افتاده شده است.
- خانم هایی که به سرطان سینه مبتلا شده اند و مجبور به تخلیه تمام یا بخشی از سینه خود شده اند.
اهداف جراحی پروتز پستان
- افزایش حجم سینه ها
- ایجاد تقارن میان هر دو سینه
- تغییر اندازه یا تغییر شکل سینه ها
- بازسازی سینه ها به ویژه در افراد مبتلا به سرطان
ماندگاری پروتز سینه
بسته به نوع ، جنس و کیفیت پروتز مورد استفاده ، بین 7 تا 12 سال ماندگاری دارند. البته برخی نمونه های باکیفیت تر هم هستند که ماندگاریشان به 20 سال هم خواهد رسید و حتی مادام العمر هستند. میزان ماندگاری پروتز ها به شدت تحرک فرد نیز بستگی دارد. به عنوان مثال به دلیل تحرک بانوان ورزشکار ، عمر پروتز ها برای آنان کمتر است. به افرادی که پروتز پستان انجام داده اند پیشنهاد می شود که هر 10 سال برای معاینه مجدد به پزشک خود مراجعه نمایند تا در صورت نیاز نسبت به تعویض آن ها اقدام شود.
چگونگی انجام جراحی پروتز سینه در تهران
ابتدا بیمار تحت بیهوشی عمومی و کامل قرار می گیرد. سپس به منظور کارگذاری پروتز ها ، برشی در پوست ایجاد خواهد شد. این برش ها بسته به تکنیک جراح ، اندازه پروتز ها و فرم سینه ها می توانند در نواحی زیر ایجاد شوند :
- زیر بغل
- زیر سینه
- بالای شکم
- زیر هاله نوک سینه
در مرحله بعدی پروتز ها در محل مناسب قرار داده می شوند. بسته به شکل اولیه سینه می توان پروتز را دقیقا زیر پوست و در بافت نرم سینه جایگذاری کرد یا اینکه در پشت بافت ماهیچه ای سینه قرار داد. معمولا در بانوانی که از سینه های کوچکی برخوردار هستند ، پروتز ها در پشت عضلات سینه قرار داده می شوند چرا که اگر زیر پوست گذاشته شوند ، ممکن است لبه های آن مشخص شود. در برخی موارد به دلیل زیبا تر شدن نتیجه جراحی ، علاوه بر کار گذاری پروتز ها می توان تزریق چربی نیز انجام داد.
انواع پروتز بر اساس برجستگی
- پروتز با برجستگی کم (Low profile)
- پروتز با برجستگی زیاد (High profile)
- پروتز سینه با برجستگی بسیار زیاد (Ultra high profile)
مزایای پروتز های سیلیکونی
امروزه اکثر افراد برای انجام پروتز سینه از پروتزهای سیلیکونی استفاده می کنند. این پروتز ها به دلیل ویژگی های خاص خود بسیار مورد استفاده قرار می گیرند:
- ظاهر طبیعی : پروتزهای سیلیکونی نسبت به پروتزهای آب نمکی (سالین) دارای ظاهری طبیعی تر هستند.
- بافت طبیعی : بافت این پروتز ها نرم است و در مقایسه با پروتزهای دیگر ، تشابه بیشتری به بافت طبیعی سینه دارند.
- ناهمواری و چین خوردگی اندک : به دلیل ترکیبات سازنده پروتزهای سیلیکونی ، این پروتزها کمتر دچار چین خوردگی می شوند.
پروتز سینه بعد از سرطان
پس از عمل های ماستکتومی ، تمام بافت طبیعی سینه توسط جراح برداشته می شود. در جراحی لامپکتومی نیز ، فقط تومور را بر می دارند. پروتز پستان یک جراحی مناسب در افرادی است که در این عارضه پستان خود را برداشته اند. از این رو با کاشت مجدد اعتماد به نفس و زیبایی خود را به دست می آورند.
بیمارانی که روی قفسه سینه پرتو درمانی انجام داده اند ، پروتز سینه برای این افراد مناسب نیست ، زیرا پوست سینه این افراد خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده است. خانم هایی که پروتز سینه بعد از برداشت سینه را می خواهند انجام دهند ، جراح می بایست وسیله متسع کننده بافتی را در محل جراحی قرار دهد تا طی چند جلسه به وسیله آن ، فضای لازم جهت قرار دادن پروتز ایجاد شود.
اندازه پروتز پستان
پروتز سینه اندازه های متفاوتی دارد که نسبت به نیاز و خواست شخص انتخاب می شود. نکته مهم در انتخاب پروتز هنگام خرید ، توجه به وزن پروتزها می باشد. اگر وزن پروتز بیش از حد باشد ، به مرور سبب پایین آمدن پروتز شده ، در این صورت هرچه وزن پروتز بیشتر باشد ، به طبع سرعت پایین آمدن نیز بیشتر می شود.
پروتز سینه ای که 400 سی سی است نسبت به 300 سی سی سریعتر افتاده می شود. بنابراین هنگام انتخاب دقت کافی داشته و در مورد اینکه چه سایزی نیاز است حتما با جراح خود مشورت کنید.
چه کسانی کاندیدهای مناسبی برای جراحی پروتز پستان نیستند ؟
به طور کلی به گفنه بهترین بهترین جراح پروتز سینه در تهران هر شخصی که از سلامت عمومی جسمی و ذهنی مطلوبی برخوردار باشد ، می تواند پروتز پستان انجام دهد. اما وجود برخی موارد سبب می شود تا فرد گزینه مناسبی برای جراحی پروتز نباشد :
- اگر فرد باردار یا مادری شیرده باشد.
- اگر فرد به سرطان سینه مبتلا باشد (هرچند پس از درمان سرطان ، می تواند جراحی بازسازی سینه با پروتز انجام دهد).
- در صورتی که فرد به بیماری خاصی مبتلا باشد.
- در صورتی که فرد مراجعه کننده نسبت به نتایج پس از عمل انتظارات واقع بینانه نداشته باشد.
- بازسازی سینه با استفاده از پروتز پس از درمان سرطان سینه
- بعد از انجام ماستکتومی (جراحی پستان برداری) ، یکی از شیوه هایی که طی آن می توان شکل پستان را بازسازی کرد ، پروتز سینه است.
- پروتز جایگزین بافت خارج شده می شود و شکل و حجم سینه را ترمیم می کند.
- بازسازی و ترمیم با استفاده از پروتز ، رایج ترین شیوه بازسازی سینه است.
- درصورت دارا بودن هریک از ویژگی های زیر ، این نوع پروتز می تواند برای فرد گزینه مناسبی باشد:
- پس از ماستکتومی ، همچنان پوست و بافت کافی برای پوشاندن و تقویت پروتز در آن ناحیه وجود داشته باشد.
- اگر فرد به انجام جراحی های سنگین با دوره ریکاوری طولانی مدت تمایلی نداشته باشد.
- درصورت انجام ماستکتومی و پروتز فقط بر روی یکی از سینه ها ، ممکن است پستان ها از حالت تقارن خارج شوند؛ بدین ترتیب پیشنهاد می شود به جهت بازیابی مجدد تقارن ، پستان سالم نیز تحت جراحی قرار بگیرد.
- هر دو پروسه می توانند به صورت هم زمان نیز انجام شوند.
عوارض احتمالی پس از جراحی پروتز سینه
به طور کلی جراحی پروتز پستان روندی ایمن است ؛ اما مانند جراحی های دیگر باید نسبت به عوارض احتمالی آن آگاه باشیم :
- خونریزی
- عفونت
- واکنش های آلرژیک
- درد موقت
- تورم و کبودی
دوره ریکاوری
مدت ریکاوری جراحی پروتز سینه معمولاً 6 تا 8 هفته طول می کشد. در صورت ادامه یافتن عوارضی مانند عفونت ممکن است این دوره مدت بیشتری زمان ببرد. به منظور داشتن دوره ریکاوری بی دردسر باید از دستورالعمل و توصیه های پزشک معالج پیروی کند.
نکات مهم در رابطه با شیردهی به نوزاد بعد از پروتز سینه
در نظر داشته باشید که بعد از پروتز سینه ، با گذشت زمان مسیر های تولید شیر مادر بازسازی می شوند ؛ اما شما می توانید با انجام اقدامات زیر به نحوه راحت تری به نوزاد خود شیر بدهید :
ماساژ سینه : ماساژ سینه می تواند به شما کمک کند تا بافت های سینه برای تولید شیر آماده شود . این کار می تواند در کاهش درد و نفخ سینه نیز مؤثر باشد.
تغذیه سالم : داشتن رژیم غذایی سالم و متنوع شامل بلغور جو دوسر ، ماست ، تخم مرغ و بسیاری از سبزیجات می توانند بر میزان تولید شیر تاثیر گذار باشد . مصرف غذاهایی که حاوی پروتئین ، کلسیم، آهن ، ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز هستند و کیفیت شیر مادر را بعد از پروتز سینه افزایش خواهند داد.
آموزش در رابطه با نحوه شیردهی : مطالعه کتب ، مشاوره با ماما و پزشک می تواند به شما در فرآیند شیردهی به نوزاد کمک کند . آموزش هایی مانند نحوه نگهداری نوک پستان و نحوه استفاده از پمپ شیر مفید هستند.
شیردهی منظم : شیردهی منظم به نوزاد کمک می کند تا سینه ها به شکل منظم شیر تولید کنند . تا جای ممکن باید به تقاضای نوزاد پاسخ دهید تا تولید شیر تان بر طبق نیاز او تنظیم شود.
مراقبت از سینه : در صورتی که هرگونه درد ، تورم یا عفونت در سینه را تجربه می کنید ، باید به پزشک خود اطلاع دهید . مراقبت صحیح از سینه پس از جراحی و حتی در دوره شیردهی بسیار اهمیت دارد. علاوه بر این توجه داشته باشید که بهتر است برای ارسال پیام به مغز برای شروع مجدد تولد شیر ، اجازه دهید تا نوزاد از یک سینه شیر بنوشد تا کاملا خالی شود .
استراحت کافی : استراحت و آرامش بعد از جراحی نیز برای بهبود فرآیند شیردهی مهم است ؛ بنابراین، به بدن خود اجازه دهید که به طور کامل بهبود یابد.
پروتز سینه در چه مواردی توصیه نمی شود ؟
جراحی پروتز سینه ، در مواردی توصیه نمی شود که فرد به بیماری های زیر دچار باشد :
- ابتلای شخص به بیماری های عفونی
- ابتلای فرد به بیماری هایی مانند دیابت که انعقاد خون و بهبود زخم را پس از پروتز پستان مختل می کند.
- فرد به بیماری اتوایمیون مبتلا باشد ، در این هنگام احتمال پس زدن پروتز در این موارد زیاد است.
انواع پروتز های سینه ( از نظر شکل ظاهری )
- پروتز های گرد : افرادی که خواستار سینه های گرد و برجسته هستند معمولا این نوع پروتز را انتخاب می کنند.
- پروتز های اشکی : این نوع پروتز حالت بسیار طبیعی داشته و به همین خاطر از پرطرفدار ترین مدل های پروتز است. معمولا خانم هایی که نمی خواهند مشخص باشد که جراحی سینه انجام داده اند ، از این مدل استفاده می کنند.
نکاتی که پیش از جراحی پروتز سینه در تهران باید به آن توجه کرد !
- این جراحی تحت بیهوشی کامل انجام می شود.
- افرادی که به بیماری خاصی مبتلا هستند و تحت درمان با دارو می باشند باید جراح خود را در جریان قرار دهند.
- کسانی که دارای حساسیت دارویی هستند باید به پزشک خود اطلاع دهند.
- از دو هفته پیش از جراحی سینه هیچ داروی ضد انعقادی نباید مصرف شود. این دارو ها خون را غلیظ کرده و سبب افزایش احتمال خون ریزی می شوند.
- استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنی های حاوی الکل هم از 14 روز پیش از جراحی ممنوع می باشد ؛ چرا که این مواد اکسیژن رسانی به خون را با مشکل مواجه کرده و در روند جراحی تاثیر گذار هستند.
- قبل از جراحی حتما استحمام کنید تا بدن کاملا تمیز باشد.
- از 12 ساعت قبل از عمل پروتز سینه ، خوردن و آشامیدن ( حتی آب ) ممنوع می باشد.
- مدارک پزشکی و شناسایی مورد نیاز را همراه خود داشته باشید.
- بهتر است گن یا سوتین طبی ای که بهترین جراح سینه تهران برای شما تجویز نموده را تهیه کنید.
- حتما به اتفاق یک همراه در محل جراحی حضور داشته باشید. وجود یک نفر کافیست.
دوره نقاهت بعد از جراحی پروتز سینه
- بیمار بعد از عمل بلافاصله به قسمت ریکاوری منتقل شده ، از نظر سلامت کلی و علائم حیاتی به دنبال عمل جراحی و بیهوشی تحت مراقبت و مانیتور قرار می گیرد.
- در بیشتر موارد فرد در صورت نداشتن هیچگونه مشخص خاصی همان روز از بیمارستان مرخص می شود. بهترین جراح پروتز سینه تهران پیش از مرخص شدن توضیحاتی در مورد نحوه رسیدگی به زخم های جراحی ، نحوه مراقبت از سینه ها و داروهایی که باید به منظور کاهش عفونت و تسکین درد استفاده نمایید و همچنین زمان ویزیت بعدی را خدمت تان ارائه می کند.
- بیمار در منزل به دلیل تاثیر مواد بیهوشی مقداری گیجی و سنگینی احساس خواهد کرد که کاملاً طبیعی است. حتی امکان تجربه تهوع نیز وجود دارد. از همین رو توصیه دکتر مرجان کفائی به بیماران این است که فردی را طی 24 ساعت ابتدایی در کنار خود داشته باشند.
- از همان روز انجام عمل مجاز به راه رفتن هستید ؛ هرچه سریع تر این کار را انجام دهید ، ورم ناشی از جراحی سریع تر فروکش کرده و احتمال تشکیل لخته خون در پاهای تان کمتر خواهد بود.این مورد جزو بهترین مراقبت های بعد از پروتز سینه است.
- هرچند که درد ناشی از جراحی خارج از تحمل نیست ولی لازم است تا داروهای ضد درد و سایر داروهای تجویز شده توسط پزشک را سر وقت مصرف کنید.
- رژیم غذایی خود را با مایعات و غذاهای کم نمک و کم ادویه شروع کنید.
- به منظور رفع هرچه سریع تر تورم و کبودی ، اقدام به مصرف مواد غنی از ملین و ویتامین ث همچون آناناس نمایید.
- به منظور کاهش احتمال تجمع مایع و میزان کبودی به مدت حداقل 14 روز مصرف نمک را محدود کنید.
- به مدت 1 ماه بعد از جراحی از مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی بپرهیزید.
- از مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی همچون آسپرین جداً خودداری نمایید. مگر در صورتی که پزشک مصرف آن ها را برای شما بلامانع بداند.
- به مدت 2 روز از حمام کردن خودداری کنید؛ توجه کنید که بعد از این مدت زمان استحمام در صورتی بلامانع است که از آب خیلی داغ برای انجام آن بهره گرفته نشود.
- در صورتی که کارتان نیاز به فعالیت های کششی شدید ، جابجایی اجسام سنگین و خم شدن زیاد نداشته باشد بعد از حدود 7 روز می توانید انجام آن را از سر بگیرید.
- از رانندگی کردن تا زمانی که قادر به حرکت دادن کامل شانه و بازوها در جهات مختلف نیستید خودداری کنید.
- حتماً از سینه بند طبی که پزشک برای تان تجویز کرده است استفاده کنید و غیره.
سوالات متداول در مورد پروتز سینه با دکتر مرجان کفائی
آیا بعد از مدتی باید پروتز را خارج کرد و پروتز جدید گذاشت ؟
موضوع موقتی بودن پروتزها و نیاز به تعویض آن ها بعد از چند سال تصوری اشتباه است. پروتزها به صورت دائمی در بدن قرار داده می شوند. پروتز سینه روشی زیبایی و درمانی محسوب می شود. تنها امکان دارد درصد کمی از افراد نسبت به وجود این ماده خارجی حساسیت نشان دهند یا پروتز دچار پارگی و آسیب شود که در این صورت نیاز به تعویض و خارج کردن پروتز می باشد.
انتخاب سایز پروتز با جراح است یا مراجعه کننده ؟
سایز پروتز بر اساس تشخیص جراح و نظر مراجعه کننده مشخص می شود. جراح بعد از انجام معاینه و اندازه گیری های لازم با توجه به فرم اندام مراجعه کننده ، اندازه پروتز را تعیین می کند. با در نظر گرفتن اندازه دور قفسه سینه می توان پروتز را انتخاب نمود. سپس جراح از کوچکترین سایز تا بزرگترین سایزی که می توان آن را قرار داد تعیین می کند و فرد می تواند انتخاب کند ؛ بنابراین انتخاب سایز کوچتر از اندازه ای که جراح تعیین کرده است بی فایده بوده و انتخاب سایز بزرگتر از مقداری که جراح مشخص کرده است ، نمی تواند نتایج خوبی داشته باشد.
آیا جای زخم برش پروتز روی سینه باقی می ماند ؟
بعد از انجام جراحی ، جای برش ها مانند یک زخم معمولی قرمز و قابل مشاهده می باشد. بعد از گذشت چند ماه التهاب به صورت کامل از بین می رود و جای برش ها به سختی قابل مشاهده است. می توانید از کرم های ترمیم کننده با مشورت بهترین جراح برای از بین بردن جای برش ها کمک بگیرید.
نحوه تشخیص عفونت بعد از عمل پروتز پستان چیست ؟
عفونت معمولا بعد از 2 الی 3 هفته بعد از جراحی بروز می کند که از نشانه های آن تورم سینه ها و خارج شدن ترشح های بد بو از جای زخم ها و تب است. لازم است در صورت مشاهده هریک از این علائم به بهترین جراح پروتز سینه تهران خود اطلاع دهید.
آیا پروتز تاثیری در روابط جنسی و حس نوک سینه دارد ؟
پروتز تاثیری در کاهش احساس نوک سینه ندارد. تنها ممکن است بعد از جراحی به دلیل تورم کمی بی حسی ایجاد شود و یا فرد احساساتی مثل گزگز و یا مور مورد شدن داشته باشد.
پروتز روی عضله مناسب تر است یا زیر عضله ؟
بهتر است پروتز در روی عضله و در قسمت زیر فاشیای عضله قرار داده شود. در این صورت پروتز در لایه عمیق تری قرار گرفته و نتیجه بسیار طبیعی می شود.
چه مدت بعد از انجام این عمل می توان ورزش کرد ؟
بعد از گذشت 2 الی 3 هفته می توانید ورزش کردن را شروع کنید.
آیا استفاده از پروتز سینه ثابت سرطان زا است؟
پروتز سینه راه کاری است که جراح زیبایی برای بهبود فرم پستان ها به کار برده می شود و در برخی از مواقع که حتی فرد از انجام این روند پشیمان شده می توان به راحتی آن را تخلیه کرد و هیچگونه آسیب یا صدمه ای به فرد متقاضی نخواهد زد. پروتز سینه را می توان به همراه لیفت سینه انجام داد که هر دو این متدها برای راحتی و زیبایی بانوان به کار گرفته می شود. پروتز به کار رفته در سینه زنان از جنس سیلیکون بوده و با تضمین ایمن بودن به کار برده می شود.
لیفت سینه بهتر است یا پروتز ؟
لازم به ذکر است که جراحی پروتز سینه ، افتادگی آن را برطرف نمی سازد؛ بدین ترتیب اگر می خواهید افتادگی سینه خود را نیز اصلاح کنید ، می توانید هم زمان با پروتز پستان ، لیفت سینه نیز انجام دهید. لیفت سینه همراه با پروتز ، سبب سفت و گردن شدن آن می شود و نیز سایز و اندازه سینه ها را افزایش می دهد. لیفت سینه همراه با پروتز ، در حقیقت ادغام دو جراحی با یکدیگر است. در لیفت سینه جراح پلاستیک پوست و بافت سینه را لیفت کرده ، فرم آن را تغییر داده و ظاهری گرد و خوش فرم به سینه می دهد. در حین جراحی پروتز جراح با قرار دادن پروتز سیلیکونی سایز و اندازه سینه را افزایش می دهد. با ادغام این دو پروسه با یکدیگر نه تنها سینه ها لیفت و سفت می شوند ، بلکه اندازه آن ها نیز بزرگتر می شود.
آیا پروتز پستان منجر به سرطان سینه می شود ؟
خیر. این تصور کاملاً اشتباه است. جراحان بر این باورند که میان سرطان سینه و پروتز پستان هیچ گونه رابطه ای وجود ندارد.
مدت زمان انجام جراحی پروتز پستان چقدر است ؟
هر پروسه پروتز کردن سینه ها ، بسته به خواسته های فرد متفاوت است ، اما به طور کلی مدت زمان مورد نیاز برای انجام این جراحی 1 تا 2 ساعت است.
چطور میتونم عکس از عملهای پروتز سینه خانم دکتر را ببینم؟
آیا می توان بعد از انجام پروتز سینه، شنا کرد؟
پروتز کردن سینه تاریخ انقضا داره؟ بعد از مدنی باید تخلیه بشه؟
نه تا زمانی که مشکلی ایجاد نکنه نیاز به تعویض نداره